Backpack: een rete-irritant boek dat toch nog spannend wordt

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewekt op:

Ik had eigenlijk niet gedacht dat ik Backpack van Emily Barr zou uitlezen. En ik leg niet heel snel een boek weg. Hoofdpersoon Tansy, rennend van de ene crisis naar de andere, gaat na de dood van haar alcoholistische moeder zonder haar foute vriendje, maar mét haar eigen drank- en drugsprobleem, naar Azië. Tansy is tevens strontvervelend.

Eenmaal in Azië, ze begint in Vietnam vindt ze het er verschrikkelijk: het is smerig, het stinkt er, en er lopen backpackers rond en dat zijn allemaal pretentieuze types. Tansy slijt haar dagen door onwaarschijnlijke hoeveelheden alcohol tot zich te nemen, te klagen en op mensen te schelden.

zoek de verschillen…

Toch zeker 50 pagina’s wilde ik Tansy op haar bek slaan. Zeldzaam onsympathiek vond ik haar. Naarmate Tansy echter dieper Azië in trekt, laat ze haar ergerlijkste trekjes vallen. Ze verandert zelf steeds meer in de backpacker die ze zo haatte. Ze komt boeiende figuren tegen, wordt verliefd, ontdekt een en ander over zichzelf, laat een volkomen krankzinnige tattoo zetten. En er komt een moordenaar op haar pad.

Een gestoorde figuur lijkt Tansy’s reis in omgekeerde volgorde te maken en op elke bestemming een reizigster te vermoorden die op Tansy lijkt. Dit verontrust haar zeer, maar haar reisvrienden proberen haar ervan te overtuigen dat het toeval is.

Emily Barr weeft het pad van de moordenaar heel subtiel in Tansy’s verhaal. Lange tijd maken we niets direct mee van wat de moordenaar uitspookt, we lezen alleen bezorgde e-mails van Tansy’s thuisfront en krantenberichten.

Mijn ergernis over Tansy maakte plaats voor een gevoel van Ik Wil Nu Onmiddellijk Weten Hoe Het Afloopt.

Backpack is spannend en Tansy laat je weer eens op een andere manier naar reizen kijken, ook al hoop je aan het begin van haar reis dat ze het einde niet gaat halen.

Backpack, Emily Barr, ISBN 9789069749945

You may also like

Laat een reactie achter

Op zoek naar iets leuks om te luisteren?

Welkom op La Docta & de podcasts, waar we, je raadt het al, lekker veel podcasts gaan luisteren. Ik ben een echte podcastvreter, dus zoek je nog fijn luistervoer, dan zit je hier goed.

© 2020-2022 La Docta/femina docta | Alle rechten voorbehouden | Impressum, privacy en cookies

La Docta gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. Prima