Ik sta op een datingsite! Voor honden.

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewekt op:

O, Leude, ik sta sinds een paar dagen een datingsite!

Voor honden, maar dat had de titel waarschijnlijk al verklapt.

Een datingsite voor honden, okédan, leg even uit…

Nee, ik ben geen hond, maar wil wel een nieuwe huisgenoot. (Die Dorothy gaat heten, ook al denk ik de laatste dagen ook aan Olive – maar verder zit ik helemaal niet geobsedeerd puppyvideo’s op YouTube te kijken, hoor.)

Nu kan het alleen even duren voor er ook daadwerkelijk een Dorothy over de drempel stapt hier. Een baby bestel je nu eenmaal niet op Amazon. Nog niet iedereen is ook overtuigd van dit idee, en het is gewoon een grote beslissing.

Maar ondertussen zou een vierbenige collega in mijn home office toch best heel welkom zijn. (Sunje kaart aan dat zij ook vier benen heeft, maar ik bedoel in dit geval vier bewegende benen die gekoppeld zijn aan een natte neus.)

Bovendien kan ik zo kijken of het ook echt bij me zou passen fulltime een hond te hebben, én zou er al een maatje voor Dorothy in de buurt zijn.

Dog sharing

Het interwebs wist hier gelukkig wel raad mee. Ik vond Hundelieb, een ‘dog sharing’ platform waar hondenbezitters en hondenvrienden met elkaar in contact komen en een hond ‘delen’.

Dus stel, je hebt een hond, maar je breekt ook je been en kunt hem voorlopig niet uitlaten. Kan gebeuren. Dan biedt een hondenvriend uitkomst. Of je moet vaak weg voor je werk en je hond mag niet mee. Of je wilt graag dat je hond meer mensenvrienden heeft dan alleen jou. Of je hebt geen hond, maar zou wil graag regelmatig op een hond willen passen of met een viervoeter willen wandelen. Dan kun je je hier aanmelden en een maatje vinden.

Dat klonk leuk, dus ik maakte een profiel aan.

En zoals dat gaat met datingsites… dat was nog niet zo eenvoudig! Want wat voor foto zet je erbij die de hondenbaasjes ervan overtuigt dat jij de beste match bent om met hun natgeneusde vriend te wandelen?

In een heel grijs verleden heb ik wel eens geïnternetdatet (waar ik overigens geen drol aan vond), maar dan is je insteek toch net even anders. 😉

Na lang schrijven, schrappen en peinzend uit het raam staren heb ik een mijn profiel gecomponeerd en aangegeven wanneer en waarvoor ik beschikbaar ben. Met gepaste vlinders klikte ik vervolgens op ‘aanmelden’…

En nu… afwachten maar!

Nu is het dus wachten op een match, en echt, ik vind het heel spannend. In elk geval acht ik de kans dat mijn matchhond eindeloos over zijn saaie hobby’s wil lullen tamelijk gering, dus ik ben voorzichtig optimistisch over dit nieuwe online daten. 😉

Stay tuned dus voor, jawel, datingverhalen!

You may also like

Laat een reactie achter

Op zoek naar iets leuks om te luisteren?

Welkom op La Docta & de podcasts, waar we, je raadt het al, lekker veel podcasts gaan luisteren. Ik ben een echte podcastvreter, dus zoek je nog fijn luistervoer, dan zit je hier goed.

© 2020-2022 La Docta/femina docta | Alle rechten voorbehouden | Impressum, privacy en cookies

La Docta gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. Prima