De LG K22-review die ik niet bij MediaMarkt kwijt kon

Ik heb een apparaat gekocht, maar de reviewsite van MediaMarkt lust mijn review niet. Dus zijn jullie de Sjaak, yay, stelletje bofbipsen!

Wat heb ik gekocht en waarom?

Wat leuk dat je het vraagt! 😁 Ik heb een LG K22 32 GB Titan Dual SIM gekocht. Ik heb hem niet gekocht om mee te bellen, maar om mijn luisterboeken en muziek mee te beluisteren.

Wat vind ik ervan?

Nou, een paar dingen. Kijk maar.

Plussen

 • Het is een Android.
 • Hij wordt geleverd met een siliconen hoes, die vrij handig is.
 • Het is een telefoon, ik neem aan dat je ermee kunt bellen. Ik gebruik hem daar niet voor, maar dat kan hij wel.
 • Scherm en geluid zijn allemaal prima voor wat ik ermee wil doen (primair luisterboeken lezen). Eigenlijk sowieso heel prima.
 • Hij is goedkoop, ik kocht hem voor € 99. Dat is in smartphoneland een koopje. (Ik zie ook prijzen van € 138.)
 • Hij heeft nog geen gekke dingen gedaan met de batterij en heeft ook nog geen tekenen van levensmoeheid vertoond. (Ja, ik zou dit ook normaal vinden, maar daar denkt allerhande apparatuur tegenwoordig echt heel anders over.)

Minnen

 • Er staat echt Heel Veel Onnodige Troep op die je niet kunt verwijderen. Nee, Leude, ik blief geen producten van Facebook op mijn telefoon en ook zeker geen obscure spelletjes.
 • Deze Onnodige Troep heeft stiekem allemaal rechten in de telefoon die dieper gaan dan de standaard Permissions. Heel sneaky! Via de geavanceerde instellingen bleken bijvoorbeeld Fakebook en al die obscure spelletjes zomaar mijn wifi-instellingen te mogen aanpassen. Ja, dag!
 • Het toetsenbordje heeft een net andere look & feel dan ik gewend ben, maar dat is waarschijnlijk echt een kwestie van gewenning.

Vraagteken

 • Er zit ook een extra knopje op dit apparaat. Rechts zit, geheel volgens verwachting, aan/uit en het volume. Maar de LG K22 heeft nog een bonusknop, namelijk aan de linkerkant van het toestel. Wat het knopje doet heb ik nog niet ontdekt. Ik heb erop gedrukt, maar de afwas is bijvoorbeeld nog steeds niet gedaan. Tot nu toe een tegenvaller dus.
  *Edit* O, de bonusknop activeert een opdringerige spraakassistent. :/

Bonusknop op de LG K22

Waarom koop ik een telefoon en geen walkman als ik er toch niet mee wil bellen?

Een terechte vraag. Ik hád een walkman (deze van Sony, maar dan de vorige en goedkopere versie). Ik dacht dat het handig zou zijn om een apparaat te hebben waarop ik én mijn eigen muziekbestanden kon zetten én apps als Spotify, Storytel, Audible en Soundcloud kon gebruiken. (Ja, ik ben erg van de luisterboeken.)

In de praktijk bleek echter dat 1) ik eigenlijk alleen muziek en boeken via apps gebruik, 2) de interne opslag niet genoeg was om meer dan twee luisterboeken offline op te slaan en 3) de extra opslagcapaciteit volstrekt onbruikbaar was omdat het SD-slot vanaf dag 1 lam was. O, en 4) de batterij was ook vanaf dag 1 levensmoe en 5) na anderhalf jaar begon hij rare dingen te doen zoals op eigen initiatief uitvallen en opnieuw opstarten zonder dat iemand daarom gevraagd had.

De nieuwe ‘leestelefoon’, zoals ik hem noem, heeft als bijkomend voordeel dat ik er, ook als er geen SIM-kaart in zit, als het moet 112 mee kan bellen. Ja, hey, het zal maar nodig zijn!

Overigens…

De walkman en ik hadden best nog samen verder gekund, hoor. Ik vond hem stom, maar ja, voor € 350 vond ik niet dat hij na nog niet eens anderhalf jaar al aan vervanging toe was.

Het lot heeft echter gewild dat hij zoek is.

Ja, ik ben hem kwijt. Volgens mijn Google-account was hij op de dag dat hij vermist raakte online, en bevond het ding zich dus in mijn huis, want hij mag alleen online op de huis-wifi. Hij had op dat moment, zei Google, nog 19% batterij, wat helaas ook het moment is dat het ding de geest pleegt te geven.

Sindsdien is hij nergens meer gesignaleerd. Kussens en matrassen zijn omgekeerd, de wasmand binnenste buiten gekeerd en ook het vuilnis is drie keer onderzocht (met FFP2-mondkapje op, want bah, die meur).

Maar goed. Spoorloos, dat ding. De koptelefoon die ik erbij gebruikte trouwens ook. Dus ja, wat doe je dan?

OK, maar waarom gebruik je je echte telefoon daar niet voor dan?

Op zich ook een goede vraag. Maar mijn echte telefoon is een dure machine die ik nodig heb om te bellen. Exotisch, ik weet het. Maar als ik die heel de tijd gebruik voor luisterboeken en muziek, dan is de batterij zo leeg, en wat als ik dan in de supermarkt sta en niet weet welk merk chocolade ik dien mee te nemen?! Nou?!

Moet jij ook nu een LG K22 32 GB Titan Dual SIM?

Neuh, niet per se. Als ‘echte’ telefoon zou ik ‘m niet gebruiken, want ik heb echt heel ernstig de pest aan ongevraagde meuk op mijn telefoon. Zéker als die meuk ook nog allerlei stiekeme rechten heeft die je niet via de standaardinstellingen kunt afnemen.

(Ik zou je mijn ‘echte’ telefoon op zich erg kunnen aanraden, maar ja, dat is een Huawei en dat is in 2021 toch ook geen heel handige aankoop meer.)

Als leestelefoon vind ik de LG echter prima-de-bima.

Score voor de LG K22

Moraal van dit verhaal:

 • De LG K22 is een prima optie als reservetelefoon, of als ‘leestelefoon’.
 • Ik kon even mijn ei kwijt over de ongewenste troep die op deze telefoon staat, ook fijn.

O, nu moet ik nog sterren geven:
De LG K22 32 GB Titan Dual SIM krijgt van La Docta ***, 3 van 5 sterren. Doe er je voordeel mee.

PS, mocht je nog een idee hebben waar de walkman zich schuil zou kunnen houden, gooi het in de groep!

Ik lees momenteel deel 9 in de Hamish MacBeth-serie, Death of a traveling man (als Duits luisterboek, ja, voorgelezen door Philip Schepmann).

Delen:

2 Reacties

 1. 13 februari 2021 / 12:26

  Prima herzicht.

  Zelf heb ik een half jaar gelden een platte camera gekocht die ook kan bellen. M’n compactcamera had de geest gegeven. Gebruik ‘m voor eenvoudige foto’s. Deze die ik nu heb heeft een 64Megapixel camera. Leek me ruim voldoende. Alleen als ie op 64MP staat, dan werkt het digitaal zoomen niet. Nu was ik daar toch al niet tevreden over, dus snij ik thuis de foto’s op maat. Zit ook een 6Ah-accu in die het 10 dagen zonder laden uithoudt. Verder voldoende werkgeheugen en opslag (64Gb). Doet het ook prima op online vergaderingen. Boeken lezen doe ik niet, ook niet onderweg. Met een prachtg OLED-scherm vind ik 250 euro een prima prijs. Nu zijn er mensen die me onderweg bellen. Die bel ik terug als ik thuis ben. Ga er vanuit dat de gesprekken net als voorheen nooit dringend zijn.

  • Fem
   Auteur
   21 februari 2021 / 17:05

   Dat is best indrukwekkend voor zo’n ‘platte camera’. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?