Over La Docta

Moin! Ich bins, Fem

Moin! Ich bins, Fem: geen groene vingers, wel veel planten. Nieuwsgierig Aagje, boekenwurm, alpacafan en sinds kort geobsedeerd door retromopsen. Ik ga soms op reis, maar vaak ook niet, kan niet zonder kaas, en boeken, daar heb je er nooit genoeg van. Aan mijn interieur en balkon valt altijd wel iets te sleutelen, en aan mijzelf eigenlijk ook. Ik ben dol op Krimis en architectuur de Map Men, en niet te vergeten de podcast My Dad Wrote A Porno (#ifyouknowyouknow). Ik wil een hond maar ben allergisch, en ik houd niet van duiven. O, en veel van mijn planten hebben een naam. Maar dat lijkt me logisch.

Ik vind van allerlei dingen wat en dat lees je dan hier.

Normaal gesproken schrijf ik namelijk vooral over Hamburg, maar ik vind nog veel meer leuk en daar wil ik ook wel eens wat over kwijt. Als ik een mooi boek gelezen heb, bijvoorbeeld, en als ik weer eens een DIY-project aan mijn vloerkleed vastgelijmd heb, moet ik dat ook ergens kwijt. Nouja, en nog meer van die dingen.

Selfies nemen met dieffenbachia’s vind ik lastig

Dat is dus waar La Docta in beeld komt. Hier kun je lezen waar we het precies allemaal over hebben op La Docta.

Hieronder ben ik zelf in beeld. Dat met die selfies heb ik nog niet helemaal in de vingers, maar het is ook erg moeilijk om samen met een dieffenbachia een selfie te nemen.

En ik heb ook hobby’s.

Bijvoorbeeld lezen en docu’s kijken over architectuur, historische cold cases (en sowieso detectives en Krimis in het algemeen, zie ook hier, en trouwens sowieso ook geschiedenis in het algemeen), en natuurlijk ook taal. Ik probeer graag nieuwe dingen, maar de kans is best groot dat maar weinig van deze dingen echte blijvers zijn.

In 2020 ontdekte ik dat retromopsen ontzettend schattige en vriendelijke honden zijn. (Dat zijn mopsen die gezond gefokt worden en dus bijvoorbeeld gewoon een neus hebben. Dat je geen rare dingen van me gaat denken.) De mopsen die ik ken zijn dat in elk geval en zou ik het liefst mee naar huis nemen. Dus nu wil ik het liefst ook een mops. Ik ben helaas ook enorm allergisch voor hondenhaar (of specifieker: voor de eiwitten in hun speeksel, maar goed dat verspreiden ze ook overal). Dat maakt een en ander wat ingewikkelder, maar ik heb voor de zekerheid wel al een naam, namelijk Dorothy Zbornak. Je kunt toch maar beter goed voorbereid zijn, want je weet nooit.

Wat ik verder doe

Werken doe ik ook, ik ben zelfstandig tekstschrijver, vertaler en redacteur. (Daar wil je vast alles van weten, check feminadocta.nl.)

Wonen doe ik sinds begin 2013 in Hamburg. Mocht je een stedentrip deze kant op overwegen (aanrader, hoor!), bekijk dan al mijn tips op mijn andere webstek: standorthamburg.eu.

Wat jij aan dit alles hebt

Misschien wel helemaal niks, al hoop ik dat ik je op z’n minst kan vermaken en een beetje kan afleiden van De Dingen. Misschien doe je ergens nog een goed idee op, of kun je een tip gebruiken, desnoods leer je alleen hoe het niet moet, en dat lijkt me ook heel waardevol. 😉

Hier nog een feetie samen met Eleanor de Dieffenbachia:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?