De grootste podcastergernissen

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewekt op:

​Als je heel veel podcasts luistert, dan ga je je vroeg of laat ook aan van alles ergeren. Van slecht geluid tot hosts die gewoon lariekoek in de microfoon slingeren, soms doen ook steengoede podcast tenenkrommende dingen. En soms is de ergernis zo groot dat de podcast subiet uit mijn lijst verwijderd wordt. Dit zijn mijn grootste podcastergernissen.

Audible Sleep Tracks bij andere podcastaanbieders

Laatst dacht ik een full body scan slaapmeditatie van Gabby Bernstein gevonden te hebben bij Google Podcasts. Was me aangeraden. Mijn vondst bleek van Audible Sleep Tracks te zijn. OK, dacht ik, let’s try. Ik ben helemaal voor de ontspannende podcasts tegenwoordig, dus kom maar op!

Het was heel saai, maar dat is om in slaap te vallen niet erg. Gabby’s stem was er geschikt voor. De scan ging zo ongeveer langs elke porie in je lijf, en ik dacht nog ‘dat moet in dit tempo wel lang duren allemaal’, maar ik zakte al vrij snel weg.

Tot opeens iemand begon te schreeuwen “NOT QUITE ASLEEP YET?! CONTINUE LISTENING AT AUDIBLE” Dafuq, woman, echt. Goed, Audible-dingen bevinden zich nooit op andere platformen, dat had een aanwijzing kunnen zijn, maar dit was een kutstreek.

Ellenlang geleuterteut voor het eigenlijke onderwerp aan bod komt

Ofwel een van de redenen dat ik op My Favorite Murder afgeknapt ben. De hosts vertellen eerst uitgebreid aan elkaar wat ze afgelopen week gedaan hebben. Interesseert me geen reet en het heeft ook niks met het eigenlijke verhaal te maken. (Van de uitermate sketchy tagline van MFM krijg je trouwens ook al heel snel pukkels: “Stay sexy and don’t get murdered!” Brr.)

Nog bonter maken de dames van True Crime & Cocktails het. Ik was begonnen aan deze podcast omdat een van de hosts Lauren Ash is, die geweldig was als Dina in de serie Superstore. Maar zij zwammen dusdanig lang over hun eigen belevenissen dat ik niet eens zeker weet of ze überhaupt ooit aan een zaak toe komen. Ik ben in elk geval lang daarvoor al afgehaakt. Hou op, schei uit!

Live shows

Sorry, geen fan. De Drunk Women Solving Crime doen bijvoorbeeld veel live shows en het is echt heel vervelend.

Het geluid is per definitie slechter, en er zit minder lijn in een verhaal. Bovendien wordt een aanzienlijk deel van een live show podcast altijd gevuld met volstrekt oninteressant en onnodig geneuzel met het publiek.

Opsommen van namen van nieuwe patrons/vrienden van de show

Kom op zeg, dit wil letterlijk niemand horen, ook niet de mensen die je podcast geld zijn gaan geven. Sterker nog, het is reden om te kappen met geld geven. Hier heeft gewoon echt helemaal niemand iets aan. Of ben jij soms ooit door je baas of vrienden aangesproken ‘hej, ik hoorde je naam voorbij komen bij de podcast van Jantje’? Nee toch. (En zelfs als dat zou gebeuren, wat héb je eraan…)

RedHanded heeft een tijd aan het eind van elke aflevering de namen van de nieuwe patrons opgesomd. Ze lagen er om te beginnen altijd  minstens drie maanden mee achter, en ze verkrachtten zelfs de simpelste namen. Nu was dat voor sommige mensen reden om zich te abonneren op de Patreon (‘can’t wait to hear them butcher my name’), maar dat lijkt mij een nogal twijfelachtige kink.

Nieuwe afleveringen die geen nieuwe afleveringen zijn

O hoera, meerdere nieuwe afleverigen bij mijn favoriete podcasts, zomaar! Zouden het bonusafleverigen zijn? Je kent het gevoel vast. Dan komt de domper: o, nee, het zijn aankondigingen voor nieuwe/andere podcasts. Die me niet interesseert. Of die ik al geluisterd heb.

Hockeymeisjes die de hele tijd ‘laf it’ en ‘fakking’ roepen

Looking at you, dameshosts van De Vierkante Ogen Show. Echt, doe normaal. Ze vinden ook steeds alles ‘awesome’. Of nee, ‘fakking awesome’! Laf it! Not. Ik moet ervan spugen. Hou op.

Wat te doen aan podcastergernissen?

Om te beginnen kan elke podcast natuurlijk ook gewoon uit. Dat scheelt al een boel. Als ik me echt te veel erger, dan gaat hij gewoon uit mijn lijst.

Verder kan het ook heilzaam zijn om even op Reddit rond te hangen, want het is altijd fijn dat jouw tenen niet de enige tenen zijn die opkrullen van irritatie. Of je gooit je ergernissen gewoon hieronder in de reacties!

You may also like

Laat een reactie achter

Op zoek naar iets leuks om te luisteren?

Welkom op La Docta & de podcasts, waar we, je raadt het al, lekker veel podcasts gaan luisteren. Ik ben een echte podcastvreter, dus zoek je nog fijn luistervoer, dan zit je hier goed.

© 2020-2022 La Docta/femina docta | Alle rechten voorbehouden | Impressum, privacy en cookies

La Docta gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. Prima