Emoji’s voor geriatrische millennials, een spoedcursus

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewekt op:

Gebruik je wel eens een 🙂in een appje? En wil je daarmee een glimlach aanduiden? Dan ben je waarschijnlijk, net als ik, bejaard. 

Ja, ik leerde dit ook pas vandaag, hoor, en het moet nog even bezinken.

Een 🙂 ≠ glimlach, hoe kóm je erop!

Had ik dit artikel van Lifehacker niet gelezen, dan had ik waarschijnlijk nooit geweten dat ik mij tijdens het werken heel erg passief-agressief opstel.

Passief-agressief ja, want dat is wat de smiley voor Gen Z betekent. Nee, ik snap het ook niet.

Ik kon het me niet voorstellen, dus deed meteen een test

Ja, hey, ik heb eigenlijk niet echt contact met de jongelui, noch in mijn werk, noch privé. En ik gebruik de 🙂 dus best wel vaak, zoals wij bejaarden dat plegen te doen.

heb dus vandaag van de jongelui bij een klant van me geleerd dat “:)“echt passief-agressief is. Maar dat ze begrijpen dat het in “sommige contexten” vriendelijk bedoeld is. Sommige contexten?! Het is een fucking smiley!

Nee, trien, dat is omdat iemand met zo veel tranen uit zijn ogen duidelijk aan het huilen is. (Ik ben mogelijk een boomer in het diepst van mijn gedachten.)

Spoedcursus emoji’s voor bejaries

OK, maar hoe moet het dan wel, volgens de jongelui?

Om te beginnen kun je als bejaarde beter helemaal geen emoji’s gebruiken. Bejaard ben je in elk geval boven de 30, maar vermoedelijk al eerder. Wil je dan per se hip zijn, denk dan hieraan:

  • Gebruik niet 🙂 maar 🤠of 😊. Persoonlijk heb ik hier wat moeite mee, want wat moet Cotton Eye Joe in mijn appjes? En waarom zou ik een blozende emoji gebruiken, dat is echt alleen voor intimi.
  • Je geeft je leeftijd totáál weg met 😂, dat kan écht niet. (Ja, ook deze gebruik ik dagelijks, maar goed.) Dat moet dus zijn: 💀. Persoonlijk zou ik zwaar beledigd zijn als ik een grap maakte en iemand stuurde me een doodskop, maar ik probeer echt met de tijd mee te gaan. Ook acceptabel is 😭. Ook al zou ik dat opvatten als een teken dat de grap echt heel slecht is. Maar goed.
  • Gebruik ook nooit zomaar een verjaardagstaart 🎂, als je tenminste niet iemand per ongeluk een piece of ass wilt noemen.
  • Aubergines en perziken zijn gevaarlijke dingen. Maar dat wist ik dan weer wel.

Mijn Twitter-feed was gelukkig ook gepast in de war…

Ik ben trouwens niet de enige die er de ballen nog van snapt…

Het advies voor nieuwbakken bejaarden…

Ja, hoe voorkom je nu dat je iemand zonder het te weten digitaal aanrandt? Het algemene advies voor ons bejaries lijkt te zijn: geen emoji’s gebruiken, gewoon niet.

Mijn eigen strategie: fuck dat, een smiley is een glimlach. In geval van twijfel neem ik een dansende pinguin. (Op deze strategie geef ik geen garanties.)

You may also like

Laat een reactie achter

Op zoek naar iets leuks om te luisteren?

Welkom op La Docta & de podcasts, waar we, je raadt het al, lekker veel podcasts gaan luisteren. Ik ben een echte podcastvreter, dus zoek je nog fijn luistervoer, dan zit je hier goed.

© 2020-2022 La Docta/femina docta | Alle rechten voorbehouden | Impressum, privacy en cookies

La Docta gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. Prima