True crime podcasts, een collectie

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewekt op:

Het is niet altijd goed voor mijn nachtrust, maar mijn obsessie met podcasts is begonnen met true crime podcasts. En nog steeds valt het grootste deel van de podcasts die ik volg in het true crime. Een overzichtje van de bescheiden collectie is hier dus wel op z’n plaats, lijkt me. In drie talen, want ik volg podcasts in het Nederlands, Engels en Duits.

Gaan we!

Mijn favoriete true crime genres

Misschien ook handig te vermelden: ik houd het meest van historische true crime verhalen en ik ben niet zo van de gory details. Tenslotte ben ik een speurneus en geen Tatortreiniger… True crime is ook niet alleen moord, natuurlijk! Denk bijvoorbeeld aan kunstroof! (Maar daarover binnenkort meer, in een post over moordvrije true crime podcasts.)

Ik luister ook wel naar podcasts over moderne zaken, hoor, je vindt ze vanzelf in mijn favorietenlijstjes. Maar dan weet je vast dat je veel geschiedenis in mijn tips gaat tegenkomen. 🙂

Top-10 Nederlandse true crime podcasts

Laten we gewoon beginnen bij podcasts van eigen bodem, over zaken van Nederlandse en Belgische bodem, want echt, die zijn de moeite waard. Extra interessant vind ik het om achtergronden te horen over zaken waarover ik via het nieuws zijdelings wel wat meegekregen had (spoiler: je komt er toch achter dat je echt niks wist. Bijvoorbeeld bij de Deventer Mediazaak). Lees hier verder over mijn top-10 Nederlandse true crime podcasts

10x Britse true crime podcasts

True crime podcasts kun je echt met een gerust hart aan de Engelsen overlaten. Van uitgebreide onderzoeken over één zaak (bijvoorbeeld de Isdal Woman en Bad Women) tot wandelingen langs de duistere plekken van Londen, ik verslind al deze podcasts.

Check hier mijn favoriete Britse true crime podcasts.

13x Duitse true crime podcasts

Ik luister natuurlijk ook veel Duitse true crime podcasts, dat gaat toch een beetje vanzelf als je in Hamburg woont. En zeg nou zelf, wat is er ook leuker dan én je Inner-Kommissar ruim baan te geven én je Duits lekker op te poetsen? Precies, ik kan ook niks bedenken.

Also, riemen vast, kopje thee erbij, hier zijn 13 spannende Duitse true crime podcasts voor op je playlist: 13x spannende Duitse true crime podcasts

7x intrigerende podcasts over spionage

Last, maar zeker not least een serie podcasts die niet helemaal in het true crime genre passen, maar die je toch écht moet gaan luisteren: spionagepodcasts. Bloedstollend en heldhaftig, historisch en ultramodern, ik heb inmiddels best een boel podcasts over spionage in mijn podcastlijst staan. Ik heb mijn spionagelijst natuurlijk nog lang niet uit, maar ik heb wel alvast zeven true spy podcasts voor je die je in elk geval een keer moet gaan luisteren. Dit zijn ze: 7 podcasts over spionage

Meer, meer, meer…

En dan hebben we het alleen nog maar over mijn huidige favorieten… Als ik jou was zou ik voor de zekerheid zowel La Docta als Grave Affairs in de gaten blijven houden. Zo val je in elk geval nooit in een podcastgat. Heb je een tip voor me? Graag! Gooi hem in de groep!

You may also like

Laat een reactie achter

Op zoek naar iets leuks om te luisteren?

Welkom op La Docta & de podcasts, waar we, je raadt het al, lekker veel podcasts gaan luisteren. Ik ben een echte podcastvreter, dus zoek je nog fijn luistervoer, dan zit je hier goed.

© 2020-2022 La Docta/femina docta | Alle rechten voorbehouden | Impressum, privacy en cookies

La Docta gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. Prima