Warning, thrills ahead in Huka Falls

“Warning, thrills ahead!”

Zo kopte de folder van de jetboattoko. Op de foto blije mensen in blauwe pakjes. Het zag er wel spannend uit. En omdat ik in Taupo vond ik dat ik een adrenaline-activiteit moest doen, meldde ik me aan. Ik was (2012) nog jong, dan doe je dat soort dingen.

De adrenaline raasde vooral door mijn portemonnee, die er bijna in bleef. De korting die mijn buspas realiseerde werkte gelukkig als vlugzout.

Korting + gratis Zure Doos erbij

De buspas bracht trouwens niet alleen korting met zich mee, maar ook twee reisgenoten die zich voor dezelfde excursie hadden aangemeld. Een vriendelijke jongeman, Tobias, en een of andere zure doos die de dag ervoor al had geklaagd dat ik te veel bagage zou hebben. Beide uit, ik meen me te herinneren, Zwitserland. Kan ook Oostenrijk geweest zijn. In elk geval ergens waar Duits gepraat wordt. Dat weet ik nog goed, want de Zure Doos sprak met Tobias opzettelijk Duits waar ik bij was, dat ik toen nog niet zo goed sprak.

Was misschien ook beter, want ze veroorzaakte nogal paniek toen ze later in het Engels tegen de kassamedewerkers ging zeiken dat ze niet genoeg korting kreeg. Ze zei: “I don’t know that, I am just a tourist.” Helaas klonk dit als: “I am just a terrorist”…

Laat de thrills maar komen, maar eerst trekken we een kekke jas aan

Ik was groot voorstander van de blauwe overjas en het reddingsvest, want het was stervenskoud op het water. En over sterven gesproken, ik had de dag voor deze thrills van start gingen natuurlijk zitten googlen en was gestuit op allemaal nare verhalen over verdronken toeristen die uit de jetboat gerold waren en eronder vast waren kwamen te zitten. Enzo.

Je begrijpt dat ik met witte knokkeltjes de reling vasthield.

Maar wel mooi uitzicht

Gelukkig viel het reuze mee met de adrenaline en het angstzweet.  Uiterst heldhaftig liet ik zelfs de reling een split second los om met mijn telefoon wat foto’s te maken vanuit de boot – met gevaar voor eigen leven! 😉 Vreemd genoeg en helaas zijn deze foto’s nooit bewaard gebleven… Wel kwam ik in mijn archief nog een video tegen in een bestandsformaat dat mijn hipstercomputer (*proest*) niet herkent…

De Huka Falls zijn trouwens wel heel mooi, hoor (net als bijna alles in Nieuw-Zeeland). Ik bekijk ze de volgende keer alleen liever gewoon vanaf de oever. Mocht jij nou wel denken, nah, ik wil dat wel, met die thrills enzo, dan op naar Hukafalls Jet.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?